Wanneer vervang ik mijn ketel?

De CV-ketel is een onmisbaar onderdeel van jouw huis. Ieder jaar weer helpt de ketel jou door de koude winter heen. De CV-ketel helpt je bij de aangename kamertemperatuur wanneer je ’s avonds nog even een film kunt kijken voor de buis of die lekkere warme douche naar de training. Al snel wordt vergeten hoe belangrijk de CV-ketel voor je is, totdat deze het begeeft en je plotseling in de kou zit of zonder warm water in huis. Daarom is het goed om over een betrouwbare CV-ketel te beschikken. Ben je benieuwd wanneer het verstandig is om naar een nieuwe ketel te gaan kijken? In dit artikel vind je de argumenten om verder te kijken.

Redenen voor een nieuwe CV-ketel

Er zijn veel verschillende redenen om voor een nieuwe ketel te gaan. Over het algemeen gaat een nieuwe CV-ketel 12 tot 15 jaar mee. Rond deze jaren wordt het vaak tijd om te gaan kijken naar een nieuwe ketel in huis. Een andere reden kan zijn om op stookkosten te besparen. Door de veroudering van je CV-ketel kan het zijn dat er 15% tot 20% meer gas nodig is. Deze kosten kunnen in de wintermaanden aardig oplopen. Naast de kosten werk je in dit geval ook mee aan de duurzaamheid, indien je om deze reden besluit om voor een nieuwe ketel te gaan.

Op de lange termijn kan het ook zijn dat er zaken in de thuissituatie veranderen. Iedere CV-ketel heeft een bepaalde capaciteit die is ingesteld op de productie van een bepaalde hoeveelheid warm water. Indien alles juist staat ingesteld ben je het goedkoopst uit. Wanneer er zaken veranderen, waardoor je op de lange termijn plotseling veel meer of veel minder warm water gebruikt, kan dit extra kosten met zich meebrengen. Soms is het de goedkoopste oplossing om voor een nieuwe CV-ketel te gaan.

Een reden waar over het algemeen niet vaak aan wordt gedacht is de waarde van het huis te verhogen. Een goed werkende centrale verwarming kan de waarde van het huis verhogen, waardoor je de nieuwe ketel er weer uit kunt verdienen en hier misschien winst op kunt behalen. Indien je in de komende jaren van plan bent om je huis te verkopen dan kan dit een goede zet zijn.

Onze tip voor het vervangen van je CV-ketel

Ben je van plan om je CV-ketel te vervangen? Zorg dat je de ketel in de zomermaanden vervangt. In deze tijd is het buiten lekker weer en zal je de ketel zelf minder nodig hebben. Wanneer je een ketel in de winter vervangt kan het vervelend zijn als je even zonder warmte zit. Daarnaast begeven de meeste ketels het in de winter als ze erg veel moeten stoken. Door de ketel alvast in de zomer te vervangen weet jij zeker dat je er de winter weer lekker warmpjes bij zit.

Hulp nodig bij het vervangen van de CV-ketel? Met ons kun je contact opnemen en wij zorgen dat een van onze loodgieters je te hulp staat bij het vervangen van de ketel.

Loodgieter Den Haag spoed nodig? Neem contact met ons op!

1 reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *