Zelf een lek in de waterleiding opsporen?

Vermoed je dat je een lekkage in je waterleiding hebt in huis en wil je deze zelf opsporen? Op deze pagina geven wij je een aantal tips waarmee je zelf een lekkage in de waterleiding kunt opsporen. Een waterleiding zorgt alleen voor de toevoer van het water en is niet de leiding waar het water uit gaat. Er wordt namelijk gesproken van de afvoer wanneer het water de leiding verlaat. Door zelf op zoek te gaan naar het lek in de waterleiding kun je kosten besparen. Ook heb je voor de onderstaande tips geen technische kennis of bijzondere apparatuur nodig.

Tips om zelf een lek in de waterleiding op te sporen

Of je nou een groot of een klein lek in de waterleiding hebt, deze wil je zo snel mogelijk hebben gevonden en gerepareerd. Wanneer je een lek te lang laat zitten kan het verdere schade aan huis opleveren. Deze schade kan gepaard gaan met erg hoge kosten. Wanneer je vermoedt dat er een lek in de waterleiding zit is het goed om direct in de benen te komen en de onderstaande stappen te volgen indien je het lek zelf wil lokaliseren.

Je kunt beginnen met alle zichtbare leidingen in huis te controleren. Met een stukje keukenrol of wc papier in je hand kun je langs de leidingen heen gaan. Hierbij dien je er op te letten op er roest, vocht of kalksporen aan de leidingen te vinden is. Wanneer je dit tegenkomt dan heb je waarschijnlijk het lek gevonden! Als je het lek nog niet hebt gevonden en er zijn leidingen die je niet kunt zien dan wordt het lastiger. Deze leidingen kun je alleen controleren door ze zichtbaar te maken. Hiervoor kun je een muur openbreken.

Wanneer je een lekkage hebt gevonden en zeker weet dat deze in de leidingen zit, is het tijd om er voor te zorgen dat deze wordt gerepareerd. Allereerst is het goed om de hoofdkraan uit te schakelen, zodat je zeker weet dat het lek niet erger wordt. Vervolgens kun je een loodgieter inschakelen om het lek te repareren.

Geen lek gevonden?

Heb je geen lekkage gevonden, maar ben je er zeker van dat deze er wel zit? Schakel dan een loodgieter in om je hier bij te helpen. Het wordt dan tijd om een vakman in te schakelen. Indien je in Den Haag of in de omgeving van Den Haag woont kun je ons inschakelen als jouw loodgieter. Onze loodgieters hebben jarenlange ervaring op dit gebied en hebben een lek soms zo gevonden. Zij kunnen direct een inschatting maken om het lek te repareren, zodat jij weer zorgeloos verder kunt met het normale huishouden. Ook kan een loodgieter je het breekwerk besparen van de muren die jij zelf misschien had opengehaald voor de niet zichtbare leidingen in huis. In dit geval kan een loodgieter je geld besparen. Ook kan het jou veel uren tijd besparen naar het zoeken van de lekkage waar een loodgieter het snel heeft gevonden.

Klik hier om terug te keren naar www.loodgietersbedrijfindenhaag.nl

1 reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *