Wanneer vervang ik mijn ketel?

De CV-ketel is een onmisbaar onderdeel van jouw huis. Ieder jaar weer helpt de ketel jou door de koude winter heen. De CV-ketel helpt je bij de aangename kamertemperatuur wanneer je ’s avonds nog even een film kunt kijken voor de buis of die lekkere warme douche naar de training. Al snel wordt vergeten hoe belangrijk de CV-ketel voor je is, totdat deze het begeeft en je plotseling in de kou zit of zonder warm water in huis. Daarom is het goed om over een betrouwbare CV-ketel te beschikken. Ben je benieuwd wanneer het verstandig is om naar een nieuwe ketel te gaan kijken? In dit artikel vind je de argumenten om verder te kijken.

Redenen voor een nieuwe CV-ketel

Er zijn veel verschillende redenen om voor een nieuwe ketel te gaan. Over het algemeen gaat een nieuwe CV-ketel 12 tot 15 jaar mee. Rond deze jaren wordt het vaak tijd om te gaan kijken naar een nieuwe ketel in huis. Een andere reden kan zijn om op stookkosten te besparen. Door de veroudering van je CV-ketel kan het zijn dat er 15% tot 20% meer gas nodig is. Deze kosten kunnen in de wintermaanden aardig oplopen. Naast de kosten werk je in dit geval ook mee aan de duurzaamheid, indien je om deze reden besluit om voor een nieuwe ketel te gaan.

Op de lange termijn kan het ook zijn dat er zaken in de thuissituatie veranderen. Iedere CV-ketel heeft een bepaalde capaciteit die is ingesteld op de productie van een bepaalde hoeveelheid warm water. Indien alles juist staat ingesteld ben je het goedkoopst uit. Wanneer er zaken veranderen, waardoor je op de lange termijn plotseling veel meer of veel minder warm water gebruikt, kan dit extra kosten met zich meebrengen. Soms is het de goedkoopste oplossing om voor een nieuwe CV-ketel te gaan.

Een reden waar over het algemeen niet vaak aan wordt gedacht is de waarde van het huis te verhogen. Een goed werkende centrale verwarming kan de waarde van het huis verhogen, waardoor je de nieuwe ketel er weer uit kunt verdienen en hier misschien winst op kunt behalen. Indien je in de komende jaren van plan bent om je huis te verkopen dan kan dit een goede zet zijn.

Onze tip voor het vervangen van je CV-ketel

Ben je van plan om je CV-ketel te vervangen? Zorg dat je de ketel in de zomermaanden vervangt. In deze tijd is het buiten lekker weer en zal je de ketel zelf minder nodig hebben. Wanneer je een ketel in de winter vervangt kan het vervelend zijn als je even zonder warmte zit. Daarnaast begeven de meeste ketels het in de winter als ze erg veel moeten stoken. Door de ketel alvast in de zomer te vervangen weet jij zeker dat je er de winter weer lekker warmpjes bij zit.

Hulp nodig bij het vervangen van de CV-ketel? Met ons kun je contact opnemen en wij zorgen dat een van onze loodgieters je te hulp staat bij het vervangen van de ketel.

Loodgieter Den Haag spoed nodig? Neem contact met ons op!

Zelf een lek in de waterleiding opsporen?

Vermoed je dat je een lekkage in je waterleiding hebt in huis en wil je deze zelf opsporen? Op deze pagina geven wij je een aantal tips waarmee je zelf een lekkage in de waterleiding kunt opsporen. Een waterleiding zorgt alleen voor de toevoer van het water en is niet de leiding waar het water uit gaat. Er wordt namelijk gesproken van de afvoer wanneer het water de leiding verlaat. Door zelf op zoek te gaan naar het lek in de waterleiding kun je kosten besparen. Ook heb je voor de onderstaande tips geen technische kennis of bijzondere apparatuur nodig.

Tips om zelf een lek in de waterleiding op te sporen

Of je nou een groot of een klein lek in de waterleiding hebt, deze wil je zo snel mogelijk hebben gevonden en gerepareerd. Wanneer je een lek te lang laat zitten kan het verdere schade aan huis opleveren. Deze schade kan gepaard gaan met erg hoge kosten. Wanneer je vermoedt dat er een lek in de waterleiding zit is het goed om direct in de benen te komen en de onderstaande stappen te volgen indien je het lek zelf wil lokaliseren.

Je kunt beginnen met alle zichtbare leidingen in huis te controleren. Met een stukje keukenrol of wc papier in je hand kun je langs de leidingen heen gaan. Hierbij dien je er op te letten op er roest, vocht of kalksporen aan de leidingen te vinden is. Wanneer je dit tegenkomt dan heb je waarschijnlijk het lek gevonden! Als je het lek nog niet hebt gevonden en er zijn leidingen die je niet kunt zien dan wordt het lastiger. Deze leidingen kun je alleen controleren door ze zichtbaar te maken. Hiervoor kun je een muur openbreken.

Wanneer je een lekkage hebt gevonden en zeker weet dat deze in de leidingen zit, is het tijd om er voor te zorgen dat deze wordt gerepareerd. Allereerst is het goed om de hoofdkraan uit te schakelen, zodat je zeker weet dat het lek niet erger wordt. Vervolgens kun je een loodgieter inschakelen om het lek te repareren.

Geen lek gevonden?

Heb je geen lekkage gevonden, maar ben je er zeker van dat deze er wel zit? Schakel dan een loodgieter in om je hier bij te helpen. Het wordt dan tijd om een vakman in te schakelen. Indien je in Den Haag of in de omgeving van Den Haag woont kun je ons inschakelen als jouw loodgieter. Onze loodgieters hebben jarenlange ervaring op dit gebied en hebben een lek soms zo gevonden. Zij kunnen direct een inschatting maken om het lek te repareren, zodat jij weer zorgeloos verder kunt met het normale huishouden. Ook kan een loodgieter je het breekwerk besparen van de muren die jij zelf misschien had opengehaald voor de niet zichtbare leidingen in huis. In dit geval kan een loodgieter je geld besparen. Ook kan het jou veel uren tijd besparen naar het zoeken van de lekkage waar een loodgieter het snel heeft gevonden.

Klik hier om terug te keren naar www.loodgietersbedrijfindenhaag.nl

Onze tip om lek in huis te voorkomen

Een aantal simpele tips kunnen je een hoop ellende besparen. Lekkages in huis zijn nooit prettig en kunnen voor veel schade zorgen in of aan huis. Daarom wil je een lekkage uiteraard te allen tijde voorkomen. Op deze pagina geven we je een aantal tips om de kans op een lekkage te verkleinen en geven we een aantal tips om de impact te beperken, indien er zich toch een lekkage voordoet. Natuurlijk bestaat er altijd nog een kans dat er een lekkage ontstaat, maar het wordt zwaar aangeraden om je bewust te zijn van de onderstaande tips.

Tips om een lek te voorkomen

Veel lekkages ontstaan door achterstallig onderhoud aan het dak. Daarom is het verstandig om eens in de zoveel jaar het dak na te laten kijken op lekkages. Een dak gaat niet eeuwig mee. Wanneer het dak wordt gecontroleerd op eventuele lekkages kan er een inschatting worden gemaakt naar de staat van het dak. Tegelijkertijd kan er een controle worden gedaan of er niet al ergens een beginnend lek in het dak zit. Risicovolle plekken in het dak kunnen vooraf al worden gerenoveerd, zodat jij weet dat je voorlopig weer een goed dak boven je hoofd hebt. Datzelfde geldt voor de waterleidingen. Het wordt aanbevolen om jaarlijks de waterleidinginstallatie te laten controleren. Eventuele problemen kunnen hiermee worden opgespoord en je weet de staat van de leidingen.

In de winter wordt het aangeraden om bij vorst en vriezen de toevoerleidingen voor de buitenkraan te sluiten en af te tappen. Wanneer het water in de leidingen bevriest kan dit gaan opzetten en de leidingen laten knappen. Hierdoor zal er een lekkage ontstaan. Een geknapte leiding zit je niet op te wachten. Ook zal de buitenkraan ook weinig toegevoegde waarde hebben als het hard aan het vriezen is en kun je deze dus net zo goed afsluiten.

Daarnaast is het goed om je huis regelmatig te ventileren en te isoleren. Hiermee voorkom je namelijk condens. Condens kan schade in huis veroorzaken. Door regelmatig even een raam open te zetten kun je dit al snel voorkomen.

Overige tips

Ga je op vakantie of ben je om een andere reden lang van huis? Zorg er dan voor dat je de hoofdkraan dichtdraait. Mocht er in de tussentijd een lekkage in huis ontstaan dan weet je dat het probleem zich niet zal verergeren. Ook heb je het water in de tussentijd niet nodig als je op vakantie bent en is het een kleine moeite om de hoofdkraan even dicht te draaien. Daarnaast is het goed dat iedereen in huis weet waar de hoofdkraan zit. Zo kan iedereen snel reageren indien er een lek in huis ontstaat. Is er een lek in een van de leidingen dan is het zaak om de hoofdkraan dicht te draaien om meer schade te voorkomen. Weet je zeker dat de oorzaak van de lekkage zich in het dak bevindt? Dan heeft het uiteraard geen toegevoegde waarde om de hoofdkraan dicht te draaien.

Loodgieter Den Haag nodig? Neem dan met ons contact op!

Wat te doen bij een lekkende kraan

Heb je een lekkende kraan in huis? Een kraan die blijft druppen kan erg vervelend zijn en dit wil je graag verholpen hebben. Op de lange termijn kan een lekkende kraan namelijk veel water verspillen en verspilling is nooit goed.

Daarnaast kan een kraan die continue blijft druppen ook erg irritant zijn. Zeker wanneer je je veel rondom de kraan begeeft is het erg vervelend als de kraan alsmaar blijft druppen. Denk er bijvoorbeeld aan als de kraan in de badkamer blijft druppen en je in de kamer hiernaast slaapt. Niemand zit er op te wachten om de gehele nacht het gedrup van de kraan aan te horen. Hoe je zelf een druppende kraan kunt verhelpen lees je hieronder, maar allereerst gaan we het hebben over de mogelijke oorzaak. Om het probleem te verhelpen zullen we eerst achter de oorzaak moeten komen.

Oorzaak van een druppende kraan

In de meeste gevallen van een lekkende kraan ligt de oorzaak bij het kraanleertje. Deze kan zijn versleten of beschadigd. Ouderdom kan de oorzaak zijn van het versleten of beschadigde leertje. Het kan ook komen door het slijten van het kraanleertje of doordat de kraan te ver wordt dichtgedraaid. Zorg dat je een kraan nooit met teveel kracht dichtdraait. Wanneer je de kraan dichtdraait en er komt geen water meer uit is dit voldoende. Het is niet nodig om de kraan met nog meer kracht verder dicht te draaien.

Stappenplan om de lekkende kraan te repareren

Wil je zelf je kraan repareren, zodat je van het druppen af bent? Onderstaand hebben we in een aantal stappen voor je uitgelegd hoe je een druppende kraan zelf gemakkelijk en snel weer kunt repareren. Je leest hier hoe je de sierhuls netjes losdraait en het kraanleertje van de betreffende kraan kunt vervangen. Ook is dit een goed moment om eventuele kalkaanslag te verwijderen. Dit doe je door de onderdelen in een bak azijn te zetten of ontkalkingsmiddel te gebruiken.

  • Stap 1: Allereerst draai je de hoofdkraan dicht, zodat er geen water meer uit de kraan kan komen. Vervolgens trek je de knop die op de kraan zit eraf. Vaak zit deze vast met een schroefje.
  • Stap 2: Draai het sierhuls los met een tang. Een handige tip is om een doekje tussen de tang en het sierhuls te doen, zodat je deze niet beschadigd.
  • Stap 3: Wanneer het sierhuls is verwijderd kun je het schroefje of moertje van het kraanleertje losmaken. Wanneer deze is verwijderd kun je het kraanleertje eruit halen.
  • Stap 4: Nadat je de kalkaanslag van de kraanonderdelen hebt verwijderd kun je een nieuw leertje monteren op de kraan.
  • Stap 5: Monteer alle onderdelen weer in elkaar en als het goed is ben je eindelijk af van die druppende kraan en de waterverspilling.

Lukt het niet zelfstandig?

Wanneer het je niet zelfstandig lukt om een lekkende kraan te repareren kun je altijd een van onze loodgieters inschakelen om je te hulp te staan. Onze loodgieters zijn werkzaam in Den Haag en omgeving.

Meer weten over ons? Loodgieter Den Haag met spoed.